Întâlnirile de formare cu tema „Fii un bun comunicator!”

Întâlnirile de formare cu tema „Fii un bun comunicator!”

Odată ce s-au încălzit, voluntarii ITO 2018 merg mai departe! În perioada 11-13 mai și 18-20 mai, au loc întâlnirile de formare cu tema „Fii un bun comunicator!”, menite să îi transforme pe tinerii voluntari, din gazde bune, în cele mai bune gazde din Sibiu, în perioada 6-9 septembrie, la ITO 2018! Totul, în cadrul proiectului de formare „Vreau și pot! Tineri voluntari pentru prezent și viitor”. Pentru că a împărtăși bucuria cu cei din jur este unul dintre cele mai de preț lucruri la ITO 2018!

Întâlnirile se adresează tuturor categoriilor de voluntari ITO 2018, fiind coordonate de un grup de formatori condus de Cătălin Bîrsan. Acestea au ca scop: exersarea mecanismelor și instrumentelor unei comunicări eficiente, conștientizarea beneficiilor comportamentului de comunicare,  evitarea ineficienței în comunicare, construirea unei strategii personale de comunicare interpersonală eficientă și comunicarea prin întrebări și feedback.

 

ITO 2018

Ziua a doua a proiectului "Fii un bun comunicator!". Atelierele de formare dedicate voluntarilor #ITO2018 sunt în desfășurare, participanții luând parte la sesiuni non-formale și informale despre cum pot fi buni comunicatori.#Ziua2 #Comunicarewww.ITO2018.ro

Publicată de Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși – Sibiu 2018 pe 12 Mai 2018

 

Sesiunile de formare se desfășoară pe mai multe grupe, în spațiile puse la dispoziție de Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

„A început o nouă etapă a formării voluntarilor ITO 2018. Această etapă se numește «Fii un bun comunicator» și se adresează tuturor voluntarilor, indiferent de categoria pe care și-au ales-o și pe care o vor prelua în aria de responsabilitate în ceea ce urmează. Întâlnirile se desfășoară pe mai multe grupe, voluntarii vor parcurge mai multe subiecte care le vor de mare folos în ceea ce va însemna ITO 2018 și anume teme de comunicare, de diplomație, de dinamică de grup, de managamentul voluntarilor, mai ales că din rândul lor vor fi aleși cei care vor coordona la rândul lor grupele de voluntari. Într-un timp scurt, dar potrivit, vom acoperi o arie destul de largă de activități pe care dorim să le dezvoltăm în etapele ce urmează”, ne-a spus Vicențiu Dragoș Bășa de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

 

 

(sursa: www.mitropolia-ardealului.ro)

(foto credit: Ștefan Mărculeț)

(video credit: Trinitas TV și Sergiu Hodaș)

© 2018 ITO 2018 - Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși. Toate drepturile rezervate Mitropolia Ardealului.